lördag 24 december 2011

Knäck från Panama

Är ni som mig trötta på den gamla vanliga knäcken med mandel? Testa då att göra en knäck på något gott istället, som kaffe!


Ingredienser
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 dl mörk sirap
1 tsk kakao

Smaksättning
50 g grovmalt Bambito, Panama 
2,5 dl vatten

1. Blanda grädden, sockret och sirapen i en kastrull. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 30-40 minuter med lite omrörning då och då. 
2. Gör ett knäckprov. Ta lite av smeten och lägg i ett glas med iskallt vatten. Stelnar smeten så är den klar men om den flyter runt så behöver den lite tid till. 
3. Smaksättningen: Brygg kaffet i en aeropress för att få ut så mycket och så smakrikt kaffe som möjligt. Häll sedan ner smaksättningen i smeten och rör om ordentligt. 
4. Tillsätt kakaon för att få mörkare färg på smeten
5. Häll upp i små formar och låt de svalna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar